Skip to main content

Kedves Mindenki!

Hosszú lesz és saját vélemény, amiben lesz biztosan ugrálás ide oda gondolatok között, de ez a lelki állapomat és a Tiéteket is tükrözheti.

Volt itt meccs után hideg és meleg, ami igazából rendben is van/lenne, DE mégse.
CSAK A KISPEST kollégára (IS!!) reflektálnék, de nem csak neki, mert sajna sokunkra igazak vagy fellelhető dolgok, ami önmagunk békéje és a közösség, klub érdekében változást kíván. Párat idéznék ” a fent említett kollégától, amit hiszem, hogy sokan magukénak tudnak. Sok mindennel tudok én is azonosulni a kommentjeid között csak másként kibontva. Pár válaszreakció > jel után.
Itt is lenne az első

° „Személyeskedés nélkül nem írhatom azt, amit akarok, mert ellenkezik a többség ízlésével!”
> pontosan személyeskedés nélkül Írhatod meg azt, ami a vélt többséggel szembe megy. Láthatjuk másként az adott mérkőzést, mert te pl a támadást Figyeled, én az alakzatot, más pedig tényleg csak annyit lát, hogy elhalt vagy sikertelen a befejezés, ha eljutunk addig. Ne személyeskedjünk szurker társaink felé, ha építeni nem Tudsz, legalább Ne rombolj!
Minden szinten az építés kell legyen az elsődleges!

>>Itt rögtön meg is állnék 1 pillanatra, mert amikor azt olvasom kritikának, hogy ez szar, az szar, minden szar, azt nem tudom elfogadni 1: mert nem minden szar, 2: indokold és vezess rá technikai megoldást, hogyan másként. Ankéton meg is van a Témád, kérdésed ezzel.
Puffogni mindenki tud! Javaslom MARADJ CSENDBEN és várd ki, hogy esetleg 1 kommentelő társad építően szól hozzá ugyan ahhoz vagy szakmailag körülírva értelmezhetően. MARADJ CSENDBEN, ha csak ugyan azt mantráznád válasznak, mint az adott reflektálást előtt tetted volna. <<

°° „Előbb elköszöntem első elkeseredettségemben , de nem bírom ki, hogy ne írjak, reagáljak!”
> Bírd ki! Gyakorolj önuralmat! Legyél több, mint az egymást szurkáló zöld szurkerek. Verbálisan se szurkálj! (ez mindenkire igaz)
Önuralom, önkontrol. Háttérben maradni kicsit, csendben figyelni az életben épp annyira fontos, mint akár itt online felületeken. Egyszerűen szintet kell lépnie sokunknak a saját érdekünkből, mert ez az elbutulásra törekvő propaganda világban sokkal fontosabb mint valaha!
Írhatnám számolj el 10ig….

°°° „A hangnem valóban durva néha, nem mindenkinek (többek között nekem sem) könnyű olyan egyszerűen megemészteni azt az elképesztő szégyent és méltatlan mélységet, ahol van most ez a csodálatos klub!”
> a hangnemmel semmi gond nincs, viszont mivel írott és nincs HANG mögötte se arcról olvasható mimika, így sokszor félre mehet.
Senkinek nem könnyű megemészteni azt, ami itt folyik évek óta, egyszerűen csak van, aki eredményesebben tanulja önmagát, eljutott 1 szintre, ahol ezen túl lát és az újra a jobbra, egységre, közösségre fókuszál.
Vannak könnyek, emóció hegycsúcsok és sötét bányák mélységei. Hazafiasság, hűség, csalódottság, reménykedés, reményszálba kapaszkodás. Kell az indulat és kell a boldogság, de először is a Tisztelet a társaid felé!
Ez nem ovi, nem libsifaszom közösség, nem kell finomkodni, ahány ember, annyi vélemény, DE A TISZTELETET MEG KELL ADNI MINDENKINEK, MINDEN ITT JELENLÉVŐ FELÉ, máskülönben ki lesz rakva innen. Ugyan itt a klub felé is! A klub nem egyenlő az abban rákos daganatként volt és jelenlévő személyekkel!
Pelso és remélem mindenki azon dolgozik itt, hogy egy élhető közösség alakuljon és maradjon egyben, akik jókat vitáznak, beszélgetnek, viccelnek egymás között
AZONNAL és ELŐMODERÁCIÓ NÉLKÜL!

>>Minden kedves résztvevő nyugodtan dobhat is a kasszába a fórum motor és tárhely költségekbe, mert ezzel magunknak építünk. Ne várd el, hogy mindig ugyan az a 5-10 tag adja bele a kesst. Ahogy a csapattól elvárod mindenki tegye oda magát, Neked is van szereped a lelátón és itt is. <<

°°°° „De köntörfalazás nélküli vélemény nyilvánítás kevés pozitívumra lel ezért fel kell hagynom vele!”
> lófaszt! Nem kell felhagyni, látni kell, helyesen látni a maga helyén kezelve a dolgokat!
Személy szerint nagyon felidegesít, mikor beleállsz a fiataljainkba, azokba, akik megteszik azt, amit a saját rutinjukkal, tudásukkal megtesznek és amit az EDZŐ KI TUD HOZNI BELŐLÜK!
Hidd el, mind roppant jó játékos.
Itt jön be az, amitől pl Dixi már biztos kivan, hogy mindig tolom neki :Láttad hogy helyezkedett (labda nélkül)? láttad a 2 cselt, amit idősebb rutinosak nem mernek megcsinálni? láttad, hogy mit csinál hátul a CSK ( a labda elöl és támadásban vagyunk, de hátul megy a matek, taktika utasítás stb.)

Skacok, de tényleg.. Valahogy próbáljátok már meg olvasni a játék közben 10-15percig magát a játékost.. (akivel bajotok van vagy aki tetszik éppen) Pl most otthon Adorján bújkállt a passzok elöl az első félidő nagy részében, majd a másodikban volt 3 jó mentése és vagy 2/3 jó előre passza fontos szituban.
Simon Benedek, fiatal csatár, de valahogy azt láttam, marha jól olvassa a játékot. Várom lássam elkap 1 jó szériát.
Krajcsovics Ábel, ugyan az, van technika, fizikum is. NE 25+ évesekhez hasonlítsátok őket. Ez nagyon fontos, hogy mindenkit a maga szintjén és annak fejlődésében, persze, ha kapnak lehetőséget. Kell adni nekik 15-25 perceket és lehet nem csak a végére.
Horváth Milán, na ő rá leszek nagyon kíváncsi. Érdekelne mit tud hátul, de nekem pl a védelem túlságosan magarsa jön fel támadást kísérni. Jobb lenne középpályán lennének a futók és átvennék ütemvesztés nélkül a támadás felépítést a védőktől. Nagyon nagyon statikus volt misleny ellen a csapat. Állva játszunk, aki meg indul fut, nem kapja jól vagy meg se kapja a labdát (pl Kerezsi).

°°°°° „Sajnos pl az eddig dicsérhető Kerezsi is csak nyomozta a labdát a pályán!”
> szerinted (szerintetek miért?)
Bocskay leütközött, csípett, mart a szabályok engedte módon. Volt dolga, meg is fáradt, de szerintem fejben, mert elege lett pl: Adorján bujkálós emberhátrányunkból. Ugyan itt fikát kapott Nikó meg BB.. Értem, modern football.. De Kezelje mindenki a helyén korban, rutinban, csapat egységben, edzői taktikában.. A védő nem csatár és nem szélső/futó középpályás. Hol vannak azok, ha BB meg KN csinálják ezt? Mert ritka, hogy hullámban, területben segítségül vagy épp pressingben érkeznének, mozognának.
Jó a védelmünk, ha van középpályánk! Nincs! (misleny ellen)
Jó a támadó focink, széleken bontani pl a 4-4-2 mislenyt gyors és pontos szélső futókkal, támadó felfogású középpályásokkal lehetett volna. Nincs, mert BB és KN csinálta.. Persze, hogy elfogynak a meccs végére fizikálisan biztos, de fejben is, mert ők is felbaszódnak a sokadik kudarcon, amit a csapat kreál nekik, támogatást meg nem adva a támadás építésében.
Láttuk, hogy Lukics sem érvényesült annyira, mint ami benne volt. Látta ő is, hogy nincs meg, ami kell és szerintem ott hanyatlott meg a lendület. Kinek a hibája? Tudjuk, ha nem vagyunk vakok.

Per pill nekem Máté a gyenge pont még. Alakítsd a játékot a kerethez, keret tudásához. Meg van a terv, identitás, hogy mit akarunk, akkor tegye fel úgy az adott keretet, hogy azt lehessen játszani. Szervezze meg jól, jobban, mert ez a keret alkalmas rá. A 3ik harmad.. Szerintem az is elég! Nem kell egyet érteni, de a kvalitás benne van a támadóinkban. A rutinos csatár/center /erő csatár azért kellene, mert mikor el van cseszve a taktika, nincs leoktatva vagy jól kitalálva (misleny ellen) akkor pont jól jönne 1, aki kompenzálja az edzőt a pályán labdabiztosságával és nem jönne zavarba, ha rá rúgnák fel a lasztikat. Széleken Kerezsi és Kocsis ilyenkor pont parádé, vagy Kerezsi hamis 9ben, mellette meg pl 1 labdaügyes szélső Simon, Krajcsovics, BB.

°°°°°° „2 leigazolt rutinos játékos ér valamit a pályán (Holman és Kálnoki).
> kb fentebb pont kiveséztem. Amúgy annak fényében ítélje meg mindenki, hogy eredményes e a 2 rutinos, ha nincs társuk a játékra. Társ nélkül lehet penge, semmit sem érne. Kálnoki sem 1 über, zavarba hozható, de
Egy kezdő 11nek össze kell állnia. Itt fizikum, játékintelligencia, taktikai fegyelem a kulcs.
Ez 11 vs 11! Ettől csapatsport. A sikerhez csapat kell.

°°°°°°° ” Nem célom szétbarmolni a felületet, kötekedni se szoktam senkivel sem. Nehéz elfogadni, megemészteni azt, ami most van.”
> nem célod, de többed magaddal megteszitek. Lásd fenti reakcióim, észrevételeim. Nem lehet 1x sztárolni majd következő héten leszarozni a játékost, aki láthatóan megy (pl Kerezsi), de nem eredményes… Eredményes= labdával és labda nélküli játékban egyaránt!
Kötekedni nem szoktál/szoktatok, mert alapból nektek a másik hülye az adott vitátokban. Ezért nem Látod/látjátok azt, hogy kötetedtek, beleálltok másokba az ő saját véleményükbe. Amennyi ember, annyi vélemény és sok működőképes is lehet, nem csak a Tiéd, enyém, övé.
Lépjen már mindenki vissza 1et és ne csak leírja a reflex választ. Tegye azt akkor 1 viszont kérdéssel-indoklással, téma levezetésével. Máris nem tahó lesz, hanem remek vitapartner!

°°°°°°°° ” Szerintem szürreális, hogy egy 14 szeres bajnok csapat szurkolói tapsikolva éljenzik az otthon éppen kilátástalan játékkal kikapó csapatát.”
(itt én tenném azt hozzá, hogy mind1 ki ellen, hol)
> NA EZZEL BASZTOK FEL ENGEM ÉS SOKAKAT A LEGINKÁBB! Van aki eljutott arra a szintre, hogy tovább lát, egységben-közösségben gondolkodik. Átérzi, hogy azzal árt, ha qurvaanyázik vagy sz@rozik.. Azt mind tudunk! Higgyétek el, mindenki tud, mert ez a legkönnyebb és ha így is van, azt is tudjuk, de ha Otthon vagy épp idegenbe nekiesel egy ennyire fiatal csapatnak, akikben benne van a kiesés okozta seb, akik tudják, hogy a legjobb Tábor van/lehet mögöttük, akik tudják, hogy kb mi a szitu a klubházban, anyagiak stb, tudják, hogy nekik kell feljutni külső és belső széllel szemben is.. Na ő rájuk tenni a lelátó fröcsögését VAGY bíztató tapsot kapni/adni.. aki akar tartózkodik és be is fogja, mert eljutottak oda a tartózkodók, mint a tapsolók, hogy ha már adni nem tud, legalább NE ártson.
Nehéz, de önismeret, önkontroll és bizalom kell, mert végső soron mind azért vagyunk ott, hogy a szeretett klubunkat újra a méltó helyén lássuk az nb1ben ott is a dobogó 1-2-3 helyein, mert a Honvéd oda tartozik, ott értelmezhető!

Itt még 1 kommentelő társunknak is szólnék, ami így személyeskedésnek fog tünni, de ki mint vet..
Jonaska az ankétról: „Valaki ezt benyeli, valaki meg lát.”
Ez igen barátom.. Ennyire beleállni a saját társaidba.. Lehet Veled kellett volna kezdenem az egész irományomat. Kicsit gondolkozz, mielőtt hasonlókat írsz és minősíted a szurker társaidat. Személyes tanácsom Neked: ha csendben maradnál, okosabbnak tűnnél.

32 forduló van hátra, célunk csak 1 lehet!
Hozzá feljavuló edzőt és csapatot kívánok nekünk.
Csak A Kispest, Mindörökké!