Skip to main content

A vasárnapi győzelem után még tartott az eufória, amikor villámcsapásként érkezett a szomorú hír: 56 éves korában elhunyt Babar László! Férfiember ritkán ejt könnyeket, de a mellbevágó hírt nehéz száraz szemmel tudomásul venni, hát nem is sikerült.

Szombathelytől Kisvárdáig, Vilniustól Jeruzsálemig, mindenhová elkísérte kedvenceit.  A kispesti színekért élt, jó humorú Facebook-bejegyzései sok embernek varázsolt mosolyt az arcára. A mindig vidám, optimista Babar Lacit soha nem láttam szomorúnak, talán a kegyetlen halált is megfricskázta egy tréfával.

Élete talán legboldogabb évei voltak, amikor a Honvéd ajándékboltját vezette. Nem volt olyan kérés, amit ne teljesített volna. Az egzotikus helyekre küldött csomagokról külön beszámolt.

„Új-Zélandon is Honvéd-mezben járnak, most tettem postára egy csomagot” – újságolta egyszer boldogan. Vidámságát a gyilkos kór sem törte meg, méltósággal viselte a betegséget, az utolsó óráiban is mosolygott és tréfálkozott. Földi léte utolsó boldogságát a csapat vasárnap esti győzelme jelentette.

Szívbe markoló utolsó üzenetét, fia Viktor tolmácsolta a legnagyobb közösségi oldalon: „Azt kérte, hogy ha ő már nem lesz, adjam át nektek az üdvözletét. Én pedig azt kérem tőletek, hogy egy-egy sztorival, képpel emlékezzetek rá!”

Lacikám! Jobban szerettem volna, ha személyesen üdvözölsz mindannyiunkat, szerettelek volna megölelni, beszélgetni egy jót a kedvenc csapatunkról, megköszönni mindazt, amit a klubért tettél, tervezni a következő meccsre az utat. Megtiszteltetés volt számomra, hogy ismerhettelek, hogy a barátod lehettem.

Babar Laci, nyugodj békében! Soha nem felejtünk el!

Kaszás Kálmán

https://honvedfc.hu/