Skip to main content

Bár az utolsó helyen áll az MTK, egy pillanatig sem számíthatunk könnyű mérkőzésre

Három veretlen bajnokival a hátunk mögött érkezünk az utolsó helyen álló MTK otthonába, ettől függetlenül egy pillanatra sem készülhetünk úgy, hogy sima meccs vár ránk – ezt hangsúlyozta vezetőedzőnk, Nebojsa Vignjevic is.

„Nem gondolnám, hogy könnyű meccsre készülünk azért, mert a sereghajtóval találkozunk. Több találkozóját is láttam az MTK-nak, például a Fradi elleni döntetlenjét, és egyáltalán nem számítok egyszerű mérkőzésre. Bár az eredmények nem ezt mutatják, az MTK jól erősített a télen, minőségi játékosokat igazolt annak érdekében, hogy az első osztályban maradjon, ezért is gondolom azt, hogy kemény meccsre kell készülnünk, ami egyébként nemcsak a szombatra igaz, hiszen ebben a bajnokságban nincs egyszerű mérkőzés“ – mondta Nebojsa Vignjevic.

Szombati riválisunk jelenleg 21 ponttal áll a 12. helyen, hat pontra a bennmaradástól és hétre a Honvédtól, ami pedig a szezon korábbi meccseit illeti, tavaly augusztusban a kék-fehérek 1–0-ra győztek ellenünk, míg novemberben mi nyertünk 3–0-ra. Nem mellesleg az volt az első kapott gól nélküli mérkőzésünk a 2021/2022-es idényben, amelyet Nebojsa Vignjevic érkezése óta további kettővel fejeltünk meg, ráadásul a négy bajnokira nyúló veretlenségünk is rekord az eddigieket nézve.

„Motiváltan, a legjobb formánkat nyújtva kell játszani, akkor lehet esélyünk a győzelemre – folytatta Nebojsa Vignjevic. – A Debrecen elleni siker a hangulatra is pozitív hatással volt, de ugyanolyan odaadással, akarással kell folytatnunk, csak így érthetjük el, amit szeretnénk, márpedig az a célunk, hogy a lehető legmagasabb pozícióba kapaszkodjunk fel a tabellán. Azt szeretném látni az MTK ellen is, amit a Debrecennel szemben mutattunk, ahol az volt a fő különbség a korábbi meccseinkhez képest, hogy sokkal több időn keresztül teljesítettünk magas szinten. Nem csak egy jó félidőnk volt, hanem szinte az egész meccsen jobbak voltunk, leszámítva azt a néhány percet, amikor a két gólt kaptunk. Ami pedig rámutatott arra, hogy egy pillanatra sem csökkenhet a koncentráció, egy másodpercre sem lehet kiengedni. Szerintem ezt a srácok is megértették és tanultak ebből. Ha nyerni akarunk, végig jól kell teljesíteni, nem elég 85, hanem 90 percen keresztül kell koncentrálni és ha így lesz, a folytatásban is jöhetnek az eredmények.“

//https://honvedfc.hu/